ذهن آگاهی-تاثیر تمرکز حواس بر سیستم ایمنی بدن

نتایج تحقیق نشان می دهد که تمرکز حواس یا ذهن آگاهی می تواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک نماید.

ریچارد دیویدسون، استاد محترم دانشگاه ویسکانسین مدیسون، همچنین به بررسی این موضوع پرداخته است که آیا مدیتیشن با تمرکز حواس می تواند مغز و عملکرد سیستم ایمنی بدن را تغییر دهد.  در این مطالعه ، به افراد مبتلا به آلفولانزا واکسن آنفولانزا تزریق شد و بخشی از گروه کنترل یا گروهی که آموزش تمرکز حواس دریافت می کردند، شدند که پس از هشت هفته، گروه تمرکز حواس سطوح بالاتری از آنتی بادی جهت واکنش و جلوگیری از بیماری بالقوه را از خود نشان داد.

مدیتیشن با تمرکز حواس و مکانیسم های احتمالی افزایش ایمنی

نتایج تحقیق نشان می دهد که تمرکز حواس یا ذهن آگاهی می تواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک نماید.هرچند، هنوز مکانیسم های دقیق دخیل در تمرکز ارتباط با  تمرکز حواس و ایمنی بدن هنوز باقی است. با این وجود اگر از هر محققی بپرسید، در پاسخ بدان مستأصل خواهد بود. احتمالاتی هم پیشنهاد می گردد و احتمال می رود که تقارب همه اینها دارای نقشی باشد. در اینجا سه ایده ممکن را پیشنهاد می کنم: کاهش استرس، افزایش تنظیم هیجان: بواسطه تحقیق حاضر تایید شده است که آنچه ما فکر و احساس می کنیم اثرات مستقیمی روی سیستم ایمنی بدن مان از طریق پیام های شیمیایی از مغز می گذارد. بنابراین، استرس، روش های تفکر منفی، و حالات هیجانی خاص می تواند تاثیر منفی بر سیستم ایمنی بدن مان داشته باشد، و نیز محیطی را ایجاد نماید که به طور فزاینده مستعد بیماری باشد. مکانیزم های تمرکز حواس در خصوص رفاه بیشتر پیچیده و چندگانه می باشند، اما عمل دلالت بر کاهش استرس، کاهش نشخوار فکری و افزایش توانایی برای مقابله با احساسات سخت دارد. در این روش، تمرین تمرکز حواس ممکن است اختلال ایمنی را دفع نماید.

مغز مورد هدف قرار گرفته / ارتباط سیستم ایمنی بدن: رابطه دیگر ارتباط بین ذهن آگاهی و سیستم ایمنی بدن تاثیر مستقیم ذهن آگاهی بر ساختارهای مغز است که مسئول صحبت کردن با سیستم ایمنی بدن می باشد. بویژه، تحقیقات نشان می دهد که مدیتیشن با تمرکز حواس یا ذهن آگاهی، فعالیت در قشر پیش پیشانى ، عایق قدامی راست و هیپوکامپ راست، نواحی مغزی که به عنوان مرکز فرماندهی سیستم ایمنی بدن عمل می کند را افزایش می دهد. وقتی که این قسمت ها از طریق تمرکز حواس تحریک می شوند، عملکرد سیستم ایمنی بدن به طور موثر تری عمل می کند.

فعال سازی مغز ثانویه (روده): تمرکز حواس می تواند ایمنی را از طریق میکروبهای روده افزایش دهد. مطابق مقاله قبلی، در اینجا نیز از ذهن نوشته ام، بدن انسان از تریلیون ها میکرو ارگانیسم  تشکیل یافته است، که بسیاری از آنها در روده می باشند، که باکتری روده نام دارند. معلوم می شود که باکتری روده نقش مهمی را در توسعه و نگهداری از سیستم ایمنی بدن ایفا می کند؛ باکتری که در بدن تمایز بین میکروبهای مزاحم یا خارجی را از باکتری های درون زا مجزا می کند.

مطالعات نشان داده اند که استرس تعادل میکروبی ما را بر هم می زند و باعث ناترازشدن همزیستی می گردد (اترازشدن همزیستی منجر به بیماریهایی مانند بیماری التهابی روده می شود)، در برابر بیماری های عفونی سیستم دفاعی بدن را با مشکل مواجه می سازد، و منجر به سرازیری واکنش هایی می گردد که به طور بالقوه سیستم عصبی مرکزی را به کل نابود می سازد.  کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی سیستم ایمنی بدن ما را با کمک به حفظ تنوع میکروبی روده سالم که اغلب ناشی از استرس می شود را تحت تاثیر قرار می دهد.

بدون توجه به مکانیسم های دقیق، شواهد عملی وجود دارد که نشان می دهد تمرین مدیتیشن با تمرکز حواس سیستم دفاعی بدن ما را در برابر بیماری تقویت می کند، و سلامتی و تندرستی را به ارمغان می آورد. با وجود اینکه که از تبدیل شدن این روش به یک روش درمان اصلی و همه گیر کمی دور می باشیم-بدون در نظر گرفتن عوارض جانبی فاحش و این واقعیت که افراد بسیار کمی همچون مرد یخی وجود دارد-این تحقیق راه را برای افزودن ضرب المثل سلامتی جدید هموار می سازد: "مدیتیشن روزانه‌‌ موجب‌ سلامتى‌ مى‌شود"

 

ویرایش و جمع آوری: رخساره آزاد (مربی رسمی ذهن آگاهی)